Kerst, Oud & Nieuw en nieuw semester
Door: Sofie
Blijf op de hoogte en volg Sofie
28 Januari 2010 | Verenigde Staten, Ohio
Alweer een hele lange tijd geleden dat ik heb geschreven. Ik heb het gewoon ontzettend druk en ben erg moe after school.
Maar okee kerstmis was hier groot. Woensdag in de eind of de middag zijn we naar mijn opa en oma gegaan, waar ik weer nieuw familie heb ontmoet. Heb daar lekker gegeten en toen kwam de hele familie hier, alle broers en zussen met de kinderen. Nadat iedereen weg was, heb ik Deb geholpen met cadeaus inpakken, je kon de helft van de kerstboom niet meer zien, zoveel cadeaus waren er. De volgende morgen gingen we om 7 uur sochtends naar mijn oudste zus, zij heeft 5 kinderen en daar was de kerstboom ook helemaal volgeladen. De kinderen zoeken alle cadeaus with hun naam en dan begint iedereen tegelijk de cadeau uit te pakken, heel typisch vond ik. Daarna kwam de hele familie weer hier en deden we hetzelfde met alle cadeaus hier. We waren met 19 mensen, dus als we 1 voor 1 de cadeaus open maakte, waren we denk ik 2 dagen bezig, omdat er zoveel was. Ik heb ook best veel gekregen, wat ik totaal niet verwachtte, maar wat ontzettend lief is van mijn familie. Daarna ging iedereen naar huis en slapen. Die avond gingen we naar mijn andere opa en oma, om daar weer met de hele familie te eten. Het eten was een lopend buffet en iedereen begint gewoon te eten en wacht niet op de rest. Dat is typisch Amerikaans, wat ik heb meegemaakt met de families hier.
Ze doen hier trouwens niet aan tweede kerstdag en we gingen ook niet naar de kerk. De versieringen waren trouwens echt cool, alle kamers hadden wel iets, zelfs de WC was versierd. Het begint hier allemaal erg vroeg en het is na een week after kerstmis ook weer weg. Nu is alles in de winkels, in valentijns style.
Op zondag had ik een dinner at my Local reps. house. Waar alle exchange students van mijn organisatie heen kwam. Het was erg gezellig en weer lekker gegeten.
Maandag zijn Jenny en ik, de nieuwe familie van Amy ontmoet. Ze woont nu bij de schoolcounseler, met echt een geweldige familie. Jenny en ik zijn daar blijven slapen en zijn we wezen bowlen met vrienden.
Die avond ben ik uit eten geweest met Sarah and Jenny. Sarah is een girl in college. Zij was de beste vriendin van Lorena, de exchange student dat bij mijn familie woonde last year. Ik heb eindelijk een echt restaurant gezien, haha geen fast food, maar een heerlijk Italiaans restaurant. Daarna zijn we naar de film geweest.
De woensdag zijn we gaan schaatsen en heb ik mijn eerste ice hockey game gezien. Ik had geen idee dat het zo'n aggressieve sport was, was echt niet normaal.
Donderdag was het new years eve, ik was met Jenny naar 3 feestjes geweest. Het is zo anders dan in Nederland. Ze hebben geen vuurwerk en alleen de jongeren hebben feesten. De oudere zitten gewoon thuis en doen niets. Ze drinken geen champagne en zijn niet dat blij, als wij zijn. Maarja was leuk om een keer mee te maken. Er lag trouwens heel veel sneeuw in January, waardoor we af en toe een dag niet naar school hoefden. Vandaag is het ook te glad op de wegen, vandaar dat ik eindelijk tijd heb om te schrijven!
De afgelopen weken ben ik erg druk geweest met dans. We zijn nu met een hip hop dans bezig, het word echt heel cool en we hebben nu Jazz gehad en Pom Pom, dat is met die cheerleading dingen. We hebben nu bij vier games, de dans gedaan en gaan met twee competitie's mee doen. Intermeral basketball gaat ook erg goed, het is erg leuk om te doen. e laatste weken ben ik pas rond half 9 thuis, omdat ik nu ook musical heb. Terwijl ik elke dag nog braaf om half 6 opsta. Het drukke leven bevalt me erg goed, maar dat ik vandaag vrij heb, komt goed uit, want ik was echt heel erg moe.
Op school gaat het ook allemaal goed, dit is nu de tweede week van het nieuwe semester. twee weken geleden had ik examens in alle vakken, ontzettend gemakkelijk, vergeleken wat ik had last year. Ik heb alle vakken afgesloten met A's, alleen voor government met een B. Dus kan trots op mezelf zijn.
Dit semester heb ik geen fotografie en gym meer, in plaats daarvoor heb ik Curn events, je leest elke ochtend de krant in de klas en je praat over de artikels en Sociogoly. Dat is echt een interessant vak, vind ik! Het gaat over waarom groepen zijn, hoe ze zijn en verschillende culturen. Wat voor mij makkelijker is, omdat ik meer weet over de verschillende cluturen natuurlijk.
Ik merk wel dat me Nederlands achteruit ga, omdat ik steeds minder contact met iedereen heb in Nederland. En mijn Engels word steeds beter!
Met mijn familie gaat het ook beter, praat wat meer met mijn zussen. De hond is deze week overleden, wat erg sad was. Maarja life goes on. Ik ben veel met Amy's nieuwe familie, slaap daar bijna elk weekend, echt een top familie!
Een ander sad thing is dat een hele goede vriend van me is vertrokken naar de army. Hij zou pas in augustus vertrekken, maar twee weken geleden hoorde hij dat hij volgende week al zou vertrekken. Dus dat is erg jammer.. Vooral omdat hij terug komt in augustus, maar dan ben ik natuurlijk allang weg..
Volgens mij heb ik nu wel weer alles verteld. Ik eet trouwens nog steeds slecht en ben nog niet ziek geweest, dus wat ik allemaal heb geleerd over gezond eten, is misschien toch niet helemaal waar. Als je zag hoeveel ik ziek was vorig jaar! En ik ben ook niet aangekomen, maar dat komt omdat ik zoveel sport haha.
Ik ga proberen om volgende week weer te schrijven, heb volgende week weer spirit week en homecoming, dus word een leuke week!
Groetjes!
28 Januari 2010 - 21:03
Joris:
Hee Sofie,
leuk om de twee nieuwe berichten te lezen. Je maakt wel veel mee zeg! Wat zat er in de kado's die je hebt gekregen? Echt kerstmistroep of zat er ook iets moois bij?
Verder mooi dat je toch nog sneeuw hebt gezien. En al helemaal leuk als je ijsvrij krijgt natuurlijk! Het is (nog steeds) erg koud bij jullie zeg. Hou je dat wel een beetje vol? Hier is de herfst weer begonnen met veel regen en kou.. maar het wordt beter voorspelt men.
Fijn dat je Engels steeds beter wordt. Is natuurlijk wel de bedoeling dat je je Nederlands wel blijft beheren! Ik zal de volgende keer als ik je op Skype spreek een dictee geven. Bereid je maar alvast goed voor, het wordt geen eenvoudige ;)
Verder heb ik mn project gehaald waar ik heel erg blij om ben. Het was vooral de laatste week erg doorwerken. Heb meerdere dagen van 10.00 tot 24.00 uur op bouwkunde gezeten maar ik was erg tevreden met het eindresultaat. Morgen nog mn laatste tentamen en dan zit de bachelor 3 erop. De volgende periode wil ik iets rustiger met mn studie doen en wat meer tijd overhouden voor andere leuke dingen zoals piano en tekenen.
Nou nog veel plezier daar, geniet ervan en heb veel plezier!
Kus van je broer
28 Januari 2010 - 21:42
Terry:
Hello Soofje,
Gaat lekker daar in de USA dus! Wat zijn ze toch laf daar, een beetje sneeuw en de wereld staat stil! Dat ga je hier in NL in ieder geval niet meer meemaken, vrij krijgen omdat er een klein laagje sneeuw ligt! ;)
Ja en je Nederlands gaat idd een beetje achteruit! Laatste keer op Skype was het ook al een beetje gebrekkig, maar dat komt wel weer goed. Ik heb je verhaal iig kunnen ontcijferen, gelukkig compenseer je het wel weer met je vooruitgang in Engels! Good job girl!
Zo te zien heb je een leuke week voor de boeg, veel plezier alvast en niet te veel punch drinken he!! Spreek je snel weer.
Kus Terry -
28 Januari 2010 - 22:21
Hans:
Zo, weer hele goede verhalen zeg. Dat wordt wel een inburgeringscursus als je weer nederland in wil hoor. En we komen je halen in juni, zijn al druk aan het plannen. Kunnen we effe checken of al die A's wel waar zijn. Dus zet'm op dit semester en heel veel plezier. hans -
30 Januari 2010 - 18:14
Esther:
Hej sofie!
Leuk om te horen dat je al helemaal bent ingeburgerd daar;) grappig om te zien dat je vaak overschakelt van nederlands naar engels, als je t woord even niet meer in t nederlands weet haha;) jaja.. je zit er nu al n tijdje zeg! wel jammer dat er nou een goede vriend van je opeens moest vertrekken.. maar wel fijn dat je nu iets meer contact hebt met je zussen. En blijf idd gewoon schrijven hoor, vind het namelijk echt leuk om zo nu en dan ffies te lezen hoe het met je gaat in Amerika!:D maar trouwens, voetbal, basketbal, dansen, chearleaden.. bent wel echt goed bezig zeg! Als je terug komt kan je direct doorstromen naar de topteams! Maargoed, fijn om te horen dat alles nog prima gaat daar en ben benieuwd naar je volgende verhaaltje!
X! -
02 Februari 2010 - 18:23
Lida Meinema:
Hoi Sofie,
Leuk om te lezen wat je allemaal doet. In je taal zit al veel Amerikaans you know! Best bijzonder dat je niet bent aangekomen want volgens mij gebeurd dat met veel uitwisseling-studenten! Het lijkt me een bijzondere ervaring voor je. Margot heeft inmiddels ook het plan opgevat om een jaar weg te gaan na haar eindexamen deze zomer.Tot hoors!