Snow, snow and snow.. - Reisverslag uit Ohio, Verenigde Staten van Sofie Korbee - WaarBenJij.nu Snow, snow and snow.. - Reisverslag uit Ohio, Verenigde Staten van Sofie Korbee - WaarBenJij.nu

Snow, snow and snow..

Door: Sofie

Blijf op de hoogte en volg Sofie

27 Februari 2010 | Verenigde Staten, Ohio

Vandaag was weer een sneeuwday, dus weer een change to write something on my blog!

De dagen nadat ik op mijn blog had geschreven, had ik ook nog vrij. Ik was de woensdag naar een vriendin Brook geweest, om daar een sneeuwpop en gevecht te houden, de sneeuw bleef jammer genoeg niet kleven.. De donderdag was ik gaan shoppen met wat vrienden en s'avonds was de laatste basketball game at of the season at home. Beetje jammer, want ik vond de basketbal games, eigenlijk wel heel leuk!
Vrijdag moest ik weer naar school en hadden we een debate over Euthanasia, wat natuurlijk wel heel interessant was, omdat het alleen in Nederland en Belgie legaal is.
(Voor Marjolein, ik heb erg veel aan je gedacht en mijn mening flink duidelijk gemaakt!)
Die avond was de homecoming dance. Voor de dance was er een girls basketbal game en we gingen met shorts, naar de dance. De dance was leuk maar de DJ was ontzettend slecht. Moeten ze hier echt nog leren, goede DJ's. Ze laten elk nummer helemaal uitspelen en elk nummer komt een andere jongen naar je toe en vraagt je om te dansen. je danst het hele nummer met hem en dan op naar het volgende nummer.. echt losgaan doe je dus niet..
Zondagavond had ik een valetijns dance en dat was ook leuk. Als je vrijgezel was droeg je groen, als je iemand leuk vond geel en als je date, rood. Weer nieuwe mensen ontmoet, want dit was voor verschillende scholen, maar ook hier was hetzelfde.. elk nummer, een jongen.. Het begon Jenny en ik behoorlijk te vervelen..
Die zondag hadden we trouwens onze eerste danscompetitie! Het was echt heel cool! Zoveel scholen en meiden, was echt heel gaaf om te zien. We zijn 2de met hip-hop geworden, 3de met Jazz en 4de met Pom-pom. Ik was echt super zenuwachtig, maar het was echt geweldig, precies zo als in de films! En bij de prijsuitreiking, gingen alle dans teams in je team op de grond zitten, heel Amerikaans allemaal.
De maandag waren we vrij, presidents day.

De vrijdag had ik een showcase met dans, was veel relaxter. Alle meiden waren veel aardiger tegen elkaar, omdat het geen competitie was.
Die zaterdag ben ik naar de homecoming van Perrysburg geweest, wat een hele grote school is. Dus dat was wel even anders dan de 600 people van Eastwood. Was wel leuk, vooral omdat een keertje niet iedereen ons kende. Ik was daar met Jenny en de dochter van haar local rep.

Afgelopen zondag had ik weer een Aces meeting. We moesten daarvoor een essay schrijven over je favorite leraar en die werd uitgenodigt voor de lunch. Er waren zo'n 100 mensen denk ik en elk Aces student moest iets bakken from your own country. Ik had soesjes gemaakt en al zeg ik hetzelf, ze waren behoorlijk goed gelukt!
De essay moesten we voorlezen aan de teacher. Ik had Mrs. Pioterek uitgenodigt, is mijn Engels lerares.
Daarna mocht iedereen stemmen op het beste gerecht en ik heb gewonnen :D!
Mijn host-moeder en ik hebben beide een short gekregen met Chef of the year. haha harstikke leuk natuurlijk!

We zijn nu met Engels bezig met Shakespeare en we moeten nu het verhaal van Macbeff herschrijven en dan een video maken. Elk groep heeft een scene en wij maken onze video met sokken, harstikke leuk om te doen, want ik snapte helemaal niets van het verhaal, omdat het is in old-english.

Ook zijn de Amerikanen druk bezig met de olympische spelen. Van kramer stond woensdag in de krant! En ik krijg elke dag te horen van leraren ohja Nederland did this and that.. Best grappig allemaal!

Ik ga nu eten,

Mis iedereen!
Liefs

• 27 Februari 2010 - 17:00

Caroliene:

Wat een mooie lay-out, Sofie! En wat knap dat jullie zoveel in de prijzen vielen met jullie dansgroep! je zal wel heel zelfstandig terugkomen, denk ik. Afgelopen weekend heb ik in jouw oude bed geslapen, want ik logeerde bij Betty een nachtje over. Ik heb jouw enorme sloffen mogen dragen en jouw rode ochtendjas! Een soort verkleedde Sofie aan tafel en Betty verwende me misschien daarom wel heerlijk veel!;)

Ale liefs van Caroliene.

• 28 Februari 2010 - 16:47

Hanna:

Lieve sofie, leuk om weer wat van je te lezen. Klinkt nog steeds allemaal leuk. Ik hoop je snel te spreken.
    Mis jou ook!
    Xxx

• 28 Februari 2010 - 20:29

HansK:

Hoi Sofie, Wat heb je weer veel meegemaakt. Dat uitgerekend jij de kookwedstrijd hebt gewonnen. Leve de WP! Doen de Amerikanen ook iets zonder prijs?
    We zijn net terug van je oma en opa. Je sok heeft een ere-plek gekregen. Richard en Charisa kwamen ook nog gezellig langs. Opa is goed opgeknapt, was weer levendiger. Reuze gezellig dus allemaal. Joris was ook mee, crocusvakantie weet je. Heb ik net op de trein gezet, want het is hier regen en harde wind.Echt Hollands.
    Een knuffel van je pa.

• 03 Maart 2010 - 20:35

Lein:

Lief,
    Ik vind het super wat je schrijft! Zeker omdat je het op 27 februari schrijft iets voor mij, 4 maanden dat daddy overleden is.
    I love you. We skypen snel! xx

• 04 Maart 2010 - 18:46

Tante Bep:

Ik vind het toch zo reuze gezellig om je brieven te lezen! Wat hebben jullie daar een feesten zeg, dat is hier toch wel even anders hé Sofie? Dat zul je straks toch ook wel missen, denk ik.
    Maar: geniet ervan en je hebt nog 123 dagen! Dikke kus, tante Bep

• 10 Maart 2010 - 11:45

Julie:

lieve Sofie.

Even een berichtje van je mij.
    Leuk om te lezen , dat je het naar je zin hebt, allemaal leuke dingen te doen.
    Zo te horen is het engels dat je krijgt flink pittig, heb je als je terug bent vast veel profijt van.
    Van Betty en Hans krijg ik al je nieuws door, dus ik ben aardig op de hoogte.
    De reis die jullie over een paar maanden gaan maken komt nu wel erg dichtbij, geweldig dat jullie dit gaan doen.
    Hier gaat alles z'n gangetje, we zijn met z'n vieren voor een week naar de italiaanse alpen geweest, veel sneeuw en zon, heel leuk, ook om even met het hele gezin te zijn.
    Ja, want Esther gaat vanaf april officieel in Amsterdam wonen,zij gaat een bovenwoning delen met nog drie vrienden.
    Het goede studentenleven in, zit er voor jou ook aan te komen toch?
    Met Justin gaat het goed, druk met school, hij zal ook wel blij zijn als hij klaar is, maar moet nog een jaar.
    Ben nu erg druk met het interieur/verbouwing van een vier sterren hotel in Valkenburg.
    Moet voor pasen af, dus moet nog flink aanpoten.
    Ik moet nu gaan, heel veel plezier nog de komende tijd en kijk uit om je in de zomer weer te zien,
    liefs,
    Julie
    ook groeten van Justin, Esther en Kees

• 06 April 2010 - 10:44

Madelien:

dag sofie,
    weer tijd om eens wat van ons te laten horen. de tijd vliegt en vandaag is het een prachtige, zonnige lentedag. ik ga zo een eind wandelen met charlie want dat is voor mij nu ook extra leuk. ik ga voor haar een karretje achter de fiets kopen. lullig hè, maar dan kan ik met haar naar amelisweerd of de bilt. met maarten en ruben gaat ook alles goed. druk bezig met werk en opleiding. ga nu even je ouders mailen, die gaan al bijna naar je toe!!!!

liefs, madelien

• 13 April 2010 - 13:47

Tante Bep:

Nog 84 dagen. . .!Onvoorstelbaar dat jouw jaar in Ohio dan al weer voorbij is! Je ouders beginnen al bijna aan koffers pakken te denken veronderstel ik. Maar alle gekheid op een stokje: 't is omgevlogen.Wat zul je nu goed engels spreken Sofie! Hoe is het eigenlijk met je leuke feestjes of andere leuke voetbal-evenementen? Hopelijk komt er binnenkort weer eens een nieuw reisverslag! Lieve Sofie, tot mails! Dikke kus, tante Bep

• 22 April 2010 - 12:26

Tante Bep:

Nog 75 dagen! Je begint af te tellen en Betty en Hans ook, veronderstel ik. Ook weer fijn om elkaar terug te zien hé?!Dan moet je natuurlijk ook beslissen wat voor vervolg-studie je gaat doen, denk ik. Weet je al wat je wilt gaan doen? Enfin nog genoeg tijd om je te oriënteren!
    Ik verwacht binnenkort nog wel een reisverslag van je hoor! Nou Sofie, tot mails zal ik maar zeggen. Liefs, tante Bep.

• 30 April 2010 - 11:45

Betty:

Lieverd, het is een tijd geleden dat ik heb gereageerd, maar we hebben wel veel skype contact. Nu al weer koninginnedag en helaas zeer waterig na al dat mooie weer wat we hebben gehad. Gisteravond zeer gezellig met Julie, Kees, Rein en Tineke de stad in en helaas ook erg nat geregend, dus moesten we veel kroegen induiken. Morgen Joris jarig en alweer 21 jaar en dan over ruim 4 weken naar Chicago en op weg naar jou en mijn hart klopt nu al snel van de spanning om jou te zien en vooral te knuffelen. Heerlijk om je dan te zien en de omgeving waar je 10 maanden hebt gewoond. Ineke komt in ons huis, dus de poezen zijn ook niet eenzaam. Misschien heb je nog tijd voor een nieuw bericht, want ik ben laat met schrijven, maar het is ook wel lang geleden dat je een bericht hebt geplaatst. Dus nog een hele fijne tijd en natuurlijk morgen als Joris 21 wordt de prom. Heel veel genieten meis en ik ben benieuwd hoe het allemaal is. Maak je nog een mooie foto van jezelf in de prom jurk? Heel veel liefs en een dikke kun van je echte mams.

• 30 April 2010 - 17:57

Marleen :

Hallo Sofie,
    Het gaat nu snel. Nog een mooie reis met je familie en je zit zo weer bij ons aan tafel om al die leuke verhalen te vertellen.
    Veel plezier en een lieve groet van ons allen, Marleen (Utrecht).