International week, thanksgiving, YL, Chicago, 18!
Door: Sofie
Blijf op de hoogte en volg Sofie
14 December 2009 | Verenigde Staten, Ohio
Ten eerste is football nu helemaal afgelopen. De laatste wedstrijd was 2 weken geleden, we verloren.. Dat was wel erg jammer, maar de basketbal games komen nu. 4 weken geleden was het international week. Op de dinsdag ben ik de hele dag naar Rossford, een high school hier 2 uur vandaan geweest. De nacht daarvoor sliepen alle meiden bij Valerie, mijn local rep. We waren met Sofia (Spain) Samantha (Brazil) Leah (Kenia) Sarah (Fillipines) and Cecile(China) en ik dan. De volgende morgen stonden we om 6uur op, (en nee, het begint nog steeds niet te wennen) en propten we ons in de auto. Met zijn 5en op de achterban in een kleine auto om half 7 smorgens is niet echt ideaal. Maar oke, nadat we waren aangekomen. Gingen we naar de grote zaal, waar alle 7,8 en 9 graders in zaten. (12 t/m 15 jaar) Daar traden we voor het eers op, nadat deden we alle presenaties nog een keer, maar dan voor de 10,11 en 12 graders. Ik zong en speelde piano, mijn eigen nummer, dat in het Nederlands is. Daarna zaten we in de kantine, waar onze bord over onze eigen land stonden. Ze hadden 4 lunches en de leerlingen kwamen gezellig met ons praten en stelde vragen over onze landen etc.
Het was een erg leuke dag! En het was leuk om eens een andere high school te zien.
De vrijdag was het international day op Eastwood (mijn school) Bij de lunch stonden alle exchange studenten, ( we hebben er 11) bij de bord. En in AA, trad iedereen op. Nu waren er alleen de exchange studenten van Eastwood daar.
Ik was echt ontzettend zenuwachtig, want de hele school was aan het kijken, er waren zo'n 600 mensen. Maar het is mij gelukt!
Dat weekend was ik naar Young life weekend. Het was echt geweldig! Er waren daar ongeveer 700 jongeren van uit de hele omgeving. Toen wij aankwamen, was er een dj en het was echt een gekkenhuis. Het was hetzelfde als Young life, maar dan met heel veel mensen. We hebben een mud fight gehad en allemal andere spellen, zoals tackel de andere team. En er was een hele grote zaal, waar iedereen 2 keer op de dag bij een kwamen, we zongen en er waren allemaal toneelstukjes. Het is heel lastig uit te leggen, maar het was awesome!
De donderdag en vrijdag na Young Life weekend had ik vrij, omdat het thanksgiving was. Op donderdag kwam eerst de halve familie voor het ontbijt en in de avond kwam de hele familie voor dinner. Het was heel gezellig en al me nichtjes en neefje waren er. Alleen mijn twee zussen en opa en oma waren in Texas, dus die waren er niet bij. Het eten was echt heerlijk. Die avond kwam Amy over en we haalde de hele nacht door omdat het de vrijdag, black friday was. Dat betekent dat alle winkels om 4 uur open gaan, en alles met veel kortingen was. Dus wij om 4uur naar de mall, echt een gekkenhuis was het daar. We moesten meer dan een uur wachten in de lijn, om de spullen af te rekenen. Er schijnt vorig jaar zelfs mensen te zijn overleden, omdat de mensen echt gek waren en over elkaar heen liepen.
We waren om 9 uur in de morgen thuis, waarna ik tot 3 uur sliep en toen vertrokken deb en ik naar Missican. We hebben daar rond gelopen in de Mall, maar we waren beide een zombi. Daarna reden we naar Detroit, om daar mijn host zussen en grand parents op te halen. Die waren een week weg naar Texas.
Vorig weekend ben ik naar Chicago geweest. Met mijn local rep. en 5 andere exchange studenten. Het was echt een top weekend. Wij vertrokken op vrijdag en we kwamen rond 8 uur aan. Het was daar een uur laten dan hier in Ohio.
We maakten een koets tochtje, ik kom even niet op het woord, maar met een paard en wagen door de stad. Het was heerlijk om eindelijk weer een stad te zien, met mensen en fietsers en een trein! De volgende morgen hebben we lekker geshopt en de stad gezien. Ook zijn we naar een van de hoogste gebouwen geweest, naar de top. En naar de cheese cake restaurant. ( erg beroemd) Die avond heb ik Nederlanders ontmoet in het zwembad van het hotel. Het was heel grappig, want ik hoorde ze praten en dacht hee is dat Nederlands.. En toen dacht ik nee natuurlijk niet en daarna zeiden ze weer wat, Dus ik flapte er echt uit, hee jullie zijn Nederlanders! Daarna een uur met hun gepraat, het was echt heerlijk om Nederlands te praten, maar wel heel gek. Een jongen deed college in Indiana en de andere 2 jongens waren op bezoek bij hem. Na het zwembad avontuur, gingen we naar een Restaurant waar het echt crazy was. De bedieners waren gek gekleed en danste en waren totaal niet aardig (toneel spel) Erg gelachen, want mijn local rep. zei dat het mijn verjaardag was, dus er werd ontzettend vals voor mij gezongen en hij maakte steeds grapjes over hoe goed Amerika was en dat wij suck waren omdat we foreigners zijn.
Zondag na een heerlijk ontbijt ( eerste ontbijt wat echt super was in Amerika) verlieten we het hotel en gingen we nog naar enkele plaatsen in Chicago, om foto's te maken. Daarna gingen we na een museum over Science. Het was erg leuk, omdat je van alles kon doen en over jezelf te weten kon komen. Nadat gingen we naar huis.
De maandag heb ik mijn schoen gezet op school! Jaja toch nog. Ik praatte over sinterklaas met mijn Art lerares en zei sprak weer met een lerares dat Duits geeft. En de hele Duitse klas mocht hun schoen zetten op maandag en ze had mij ook uitgenodigt. Er zat ontzettend veel snoep in en ik heb de klas sinterklaas kapoentje geleerd. (konden ze niets van)
Deze vrijdag was mijn verjaardag! Jaja eindelijk 18. Ik wil iedereen ontzettend bedanken voor alle lieve kaarten, mails, smsjes en berichen. Heel lief dat ondanks ik zo ver weg ben, zoveel mensen iets van zich hebben laten horen! Mijn dag begon goed, in de speakers zeiden ze dat ik jarig was, dus in de gangen werd ik elke seconde gefeliciteerd. Ook had Amy en Jenny een pakket voor me gemaakt met 4 ballonen. Waar ik dus de hele dag mee moest lopen.
In de avond was de eerste keer dat we met het dansteam optraden in de pauze bij de boys basketball wedstrijd. Daar werd ook nog om geroepen, dat ik jarig was. (Helaas heb ik het niet gehoord) De dans ging het super goed! Deze vrijdag dansen we bij de meiden basketball game.
Gisteren een klein feestje gevierd, het was gezellig, maar nooit verwacht dat ik mijn 18de verjaardag zo vierden. Maarja de cultuur blijft gewoon zo anders en soms heel vreemd.
Amy en Jenny bleven vanacht slapen, zij zijn mijn beste vriendinnetjes hier. Waar ik heel blij mee ben, want we hebben het altijd gezellig!
Volgens mij heb ik alles verteld en het is hier nu tijd om te eten.
Liefs!
14 December 2009 - 07:55
Hans:
Hoi Sofie, geen wonder dat je een beetje moe bent, tsjonge wat een belevenissen. Je maakt een stuk Amerika echt helemaal mee. Grappig dat het zo leuk was om weer in een stad te zijn. En dat je van lekker eten zo kunt genieten. Over 2 weken Kerst, benieuwd hoe dat bij jou gaat. Eindelijk een white christmas?Liefs, Hans -
17 December 2009 - 15:00
Betty:
Lieverd, wat een leuk verhaal wederom en wat maak je veel mee. Daar zul je volgend jaar wel naar verlangen, als je een nog saaiere verjaardag hebt. Nu ja, feestjes vieren kun je thuis ook, maar dat een school jou steeds feleiciteerd, dat vind ik erg byzonder. Het kan trouwens nog erger, ik hoorde van een kennis, wiens dochter een jaar naar Japan was voor excange, dat zij als traktatie voor haar 18e verjaardag, harige krab moest eten. Tja wat moet je dan doen als je ervan griezelt, maar het daar een delicatesse is. Het is hier lekker winterweer, het heeft een paar dagen gevroren en vanochtend lag er sneeuw. Erg mooi om te zien enhet is lekker koud, heerlijk op de fiets en fijn tintelen. Helaas is het in de stad alweer een bruine brij, maar achterin de tuin is het nog mooi wit. Lida zou vandaag komen uit Veendam, maar daar was zoveel sneeuw dat er geen openbaar vervoer reed en zo zie je maar weer dat je zelfs in dit kleine landje geisoleerd kan raken. Zaterdag treed ik op met bonton in een kerk in Utrecht samen met een orkest geven we een kerstconcert. Gisteren samen met het orkest geoefend en ik denk dat het zelfs mooi wordt. Vind het altijd weer leuk om met kerst te zingen. En zo gaat de tijd voorbij en zijn we al bijna weer in 2010, wat ben je weer lang weg en echt wennen doet het niet. Ben benieuwd hoe je het vind met kerst en oud en nieuw in Amerika. Leuk al die reakties op je verjaardag in je vorige verhaal. Ligt er bij jullie sneeuw? Nu lieverd, geniet fijn en straks lekker vakantie.
Dikke knuffel van je mams. -
19 December 2009 - 15:10
C. Van Hall:
Lieve Sofie,
Wat waren wij verrast vanmorgen een kerstkaart van je te ontvangen. Leuk, hoor.Wij wensen jou ook fijne feestdagen en een gezond nieuwjaar toe. Sterkte met de studie! -
20 December 2009 - 16:54
Tante Bep:
Wat weer een gezellig verslag van je belevenissen zeg! December is ook wel een feestmaand bij uitstek hé?En dan nog jarig ook! Slechte planning destijds, vind je ook niet? Ik ben benieuwd hoe je de Kerstdagen en de jaarwisseling zult ervaren, want het blijft een ander werelddeel, nietwaar?
Gister ontving ik je goede wensen voor het Nieuwe jaar op een leuke foto van je. Nog bedankt hoor!! Fijne dagen en alle goeds voor 2010 en dan hoop ik je weer te zien! (rijmt ook nog!)Liefs, tante Bep -
20 December 2009 - 17:32
Joris:
Hee Sofie
Weer goed om van je te horen. Je hebt weer veel beleeft zeg. Erg grappig dat je toch een beetje sinterklaas hebt gevierd! Heb je een geluidsopname dat de Amerikanen Sinterklaas Kapoentje zingen, want dat lijkt me wel heel erg grappig. vooral "gooi" zal zeker moeilijk geweest zijn voor ze.
Zoals in mijn sms al stond komt mijn kado voor je verjaardag met je kerstpakket. Ik hoop dat je ze mooi vind, zo niet dan mag je het niet ruilen want ze hebben volgens mij geen filiaal in Amerika ;)
Ik heb verder eindelijk vakantie. Daar was ik zeer aan toe. Studie was tot aan de laatste week erg druk en heb sinds de zomervakantie geen vrij meer gehad (uitgezonderd de weekenden natuurlijk). Maar nu eindelijk 2 weken vrij! Het is hier heel mooi want het heeft flink gesneeuwd! er ligt een heel pak wit over de straten. Zal je wat foto's sturen die gemaakt zijn vanaf het balkon.
Nou nog heel veel plezier met de kerst (vieren jullie dat groots met kalkoen enzo?). Wij vieren het bij oma zoals Betty al gemaild had. En we moeten maar weer snel een Skype aspraak maken. Ik mail daarover nog wel ff.
Liefs,
Joris -
21 December 2009 - 18:44
Lida Meinema:
Dag Sofie,
Net je verslag gelezen en naar de foto's gekeken. Leuk hoor, om zo een indruk te krijgen. Er zit al wat Amerikaans in je Nederlandse taal! Dat is lachen wanneer je weer in Nederland terug bent. Veel plezier blijven maken daar en de groeten! -
24 December 2009 - 09:09
Monique Menke:
lieve sofie
ik heb de mooie foto met de kerst en nieuwjaars wensen van je ontvangen. harstikke bedankt.
voor jou natuurlijk ook de beste wensen en nog een heel gezellige tijd in amerika.
lieve groetjes
monique -
27 December 2009 - 20:59
Bastiaan Daas:
Hey sofie,
bedankt voor de reactie,
als ik nu naar jouw blog kijk, zie ik dat ik wat te doen heb, want dit zijn flinke verhalen;).
x Bas -
30 December 2009 - 15:21
Marietta:
Dag Sofie,
Nu ik een nieuw emailadres heb en iedereen hiervan op de hoogte zit te stellen, zie ik pas je weblog! Binnenkort ga ik alles uitgebreid lezen maar nu ga ik je eerst een heel GELUKKIG NIEUWJAAR wensen in dat verre Amerika. Morgen gaan we weer naar jouw ouders om Oud&Nieuw te vieren, ik ben benieuwd hoe jij dat gaat vieren in de States. Meisje, heel veel goeds toegewenst en nog een fijne tijd!!! Ik ben benieuwd naar je ervaringen. Hoe gaat het met je Amerikaans? Dat zal nu wel heel wat vlotter gaan dan een tijdje geleden, en dan bijv. het mijne!
Dag dag, veel groetjes en alvast een Nieuwjaarszoen, Marietta -
01 Januari 2010 - 15:28
Tante Bep:
Geen reactie op je reiusverslag maar gewoon: Gelukkig 2010 en een behouden thuiskomst als je stage afgelopen is! Je zult wel heel veel te vertellen hebben dan! Lieve groetendag!
02 Januari 2010 - 22:41
Madelien:
Lieve Sofie, je ouders hebben hier net gegeten en het was erg gezellig. Ook nog 2 detectives gekeken en toen lagen we allemaal half te slapen op de bank. Dat krijg je als oudere jongeren vanwege de jaarwisseling te laat naar bed gaan! Charlie laat je ook hartelijk groeten, zij was erg met Hans en Betty aan het slijmen maar mocht nu niet op schoot want je moeder had een witte broek aan... ik ben gelukkig helemaal in het zwart vanavond! Nog veel plezier daar en tot mailens...
Madelien -
03 Januari 2010 - 16:56
Ria:
Hoi Spphie, hier een berichtje van de moeder van Nina. Heb je verhaal zojuist gelezen. Tjonge, jij zit ook niet stil zeg! Goed verhaal hoor. Veel plezier verder enne...nog gefeliciteerd met je 18e verjaardag! -
09 Januari 2010 - 13:14
Betty:
Hee lieverd, wat een leuke reakties van iedereen hieronder. Ik zit met smart te wachten op een nieuw verhaal van je. Is het daar ook zo lekker koud? Ze hebben vandaag (zaterdag) zelfs gewaarschuwd dat je niet naar buiten moet gaan als je daar niets te zoeken hebt. Het lijkt Amerika wel. Nu ik ga er wel lekker op uit, maar ik hou nou eenmaal van de winterkou. Tja en een witte broek is niet aan je moeder besteed, want er zitten nu meer vlekken in en niet van Charlie ( de hond van Madelien), dus een andere Charlie dan....... Hans is druk bezig met klussen en je oude kamer wordt onherkenbaar weer mooi voor Joris en logees. Dan de kamer voor jou en die zal ongetwijfeld ook weer fris en fruitig onder zijn deskundige klushanden verschijnen. Zorro zit naast mij op het bureau en kijkt geinteresseert naar mijn typende handen. Hij is nu kopjes aan het geven aan mijn beeldscherm, dus een knor van hem voor jou. Hij verveelt zich erg nu hij niet naar buiten kan of wilt vanwege de kou. Hij mist wel jouw aandacht hoor ( en ik ook). Nu lieverd, geniet van alles en hou je taai, want voordat je het weet is het juni en dan komen wij, als alles goed gaat. En als je weer in Nederland bent, ga je Amerika zoooooo missen.
dikke knuffel en liefs van je mams en tot skypes. -
17 Januari 2010 - 16:06
Sanne:
hoi sofie!
wat maak je een hoop mee!
wat ontzettend leuk!
geniet daar volop!
van vriendinnetjes die ook in het buitenland zijn geweest weet ik dat ze het leuk vonden om te weten hoe het hier allemaal gaat dus bij deze:
je mist hier helemaal niets. Utrecht is nog steeds utrecht. geen nieuwe winkel of leuke kroegjes :(
wel een heleboel sneeuw wat natuurlijk in nederland gelijk allemaal drap is. de treinen doen het dan gelijk niet meer. dus heel nederland boos.
wie is de mol is weer begonnen (weet niet of je dat keek maar goed dan weet je dat ook weer) het kabinet was bijna gevallen maar uiteindelijk net niet. en de gemeenteraadsverkiezingen zijn binnenkort (de eerste keer dat je zou mogen stemmen)
Gtst is er ook nog steeds. en het boek van Kluun (er komt een vrouw bij de dokter) is inmiddels een bioscoopfilm.
en natuurlijk mist marjolein je..
geniet daar nog een paar maanden en kom dan heel snel terug
liefs
sanne
zus marjolein
10 Februari 2010 - 12:35
Marleen:
Hallo Sofie,
Fijn dat het zo goed met je gaat. Ik hoorde van Betty dat je leuke vriendinnen hebt en over de reis die jullie straks met elkaar gaan maken.
Charlie is nu ook bijna weg. Het wordt wel stil. Vita is heel erg druk met haar stage. Dat is soms wel afzien. Heel veel plezier daar. Liefs, Marleen