Bon Tardi!
Door: Sofie
Blijf op de hoogte en volg Sofie
28 Februari 2013 | Curaçao, Willemstad
Vorige week woensdag zijn we naar de bioscoop geweest, waar het heel koud was. Naar Hans and Grettel, was wel erg leuk. Het rare is als je de zaal uitloopt, ben je gelijk buiten. Dus je kunt niet nog iets gaan drinken in de bioscoop. Donderdag, vrijdag en zaterdag zijn we naar Bermudo’s geweest. Dit is een club, waar je buiten en binnen kan borrelen en dansen. Ze hebben elke avond een thema en vrijdag waren er ook vuurspuwers en dansers etc. Dat was wel erg leuk om te zien. Vrijdagavond hadden we een beerpong toernooi. Ik had flink lopen opscheppen, omdat ik dat altijd in Amerika deed, maar ik bakte er niet veel van. Uiteindelijk maar één wedstrijd gewonnen en de andere echt net verloren, helaas! Zaterdag overdag zijn we met een aantal van het huis naar de grote knip geweest. Dit is het mooiste strand van Curaçao. Het was ongeveer een uur rijden en was echt prachtig! Zodra ik goed internet heb, zet ik de foto’s online. Dan snappen jullie waar ik het over heb.
Zondag ben ik eerst even naar het strand geweest en toen ben ik samen met een huisgenote gaan duiken. Dit was een gratis introductie duik, een andere huisgenoot loopt daar stage vandaar dat we daar konden duiken. We zijn ongeveer 15 minuten diep in het water geweest. Ik vond het echt prachtig! En heb besloten dat ik mijn duikbrevet wil gaan halen. Gelukkig ging het ademhalen heel goed en kreeg ik van mijn huisgenoot te horen dat de trainer complimenten had gegeven dat ik het zo snel oppakte. Altijd leuk natuurlijk! Na het duiken zijn we weer naar het strand gegaan. Waar we hebben liggen zonnen en zijn wezen zwemmen. Er waren daar ook rotsen waar heel veel krabben waren, ik had nog nooit een krab in de ‘natuur’ gezien, dus dat was wel leuk. Eind van de middag begon daar een beachfeest, wat ook erg gezellig was. S ’avonds ben ik met een aantal huisgenoten naar Saint Tropez (stagebedrijf) geweest voor de modellencompetitie. Het was de eerste dag training voor de modellen. Deze week hebben ze elke avond training en zondag is er een fashion show. Gister ben ik ook langer geweest, om bij de training aanwezig te zijn. Het is wel leuk om te zien, hoe alles in zijn werking gaat.
Vanavond ga ik voor het eerst naar de sportschool, ik ben erg benieuwd hoe dat is. Ik mis het sporten namelijk heel erg. Het eten is hier heel ongezond, dus het is wel nodig dat ik ga sporten als ik een beetje normaal wil terug komen! Verder ben ik nog helemaal niet bruin, dus dit weekend ga ik weer lekker zonnen. Wat ook nog goed nieuws was deze week is dat ik mag blijven in het huis. Ik zou eigenlijk naar een ander huis moeten verhuizen, maar dat hoeft gelukkig niet meer. Ik heb een erg gezellig huis, dus daar ben ik heel blij mee!
Ik heb het echt super naar me zin en kan me niet voorstellen dat je stage in Nederland moet lopen. Ook al werk ik hard doordeweeks, ik blijf het vakantiegevoel hebben. En dat is een heerlijk gevoel! Het weer is hier ook super, mede dankzij de wind. Ik loop tijdens me werkuren gewoon in een lange broek, dichte schoenen en blouse. Dit is prima te doen.
Voor wat foto’s van mijn stage kunnen jullie kijken op Sainttropezcuracao.com of travelon.nl en dan doorklikken naar Nederlandse Antillen. Voor degene met facebook, zijn er foto’s en updates te vinden op Saint Tropez Ocean club.
Veel liefs uit Curaçao!
01 Maart 2013 - 10:49
Lida Meinema:
Leuk Sofie!
Fijn om te lezen dat je het naar je zin hebt en merkt dat werken met een vakantiegevoel heerlijk is. Ben jaloers op je.... Herken de sfeer uit de verhalen van Margot.
Doe eens de groeten aan Tom de Jonge, die werkt naast S Tropez bij Scuba Lodge. Geeft daarvandaan trouwens ook duikcursussen. hij kom uit Veendam en is een zoon van loopmaatjes van mij.
Eigenlijk zou ik ook wel een halfjaar in het buitenland stage willen lopen. Wij worden als oudjes wel lekker gemaakt door de verhalen van onze kinderen!
De Koninginnedag is toevallig dit jaar wel een leuke uitdaging extra vind je niet?
Ben benieuwd naar wat foto's een volgende keer. Vooreerst beterschap en maak er wat van!
Lida -
01 Maart 2013 - 11:11
Marian Steenge:
Lieve Sofie,
Wat ziet het er mooi uit! En wat een geweldige ervaring dat je daar je stage mag doen. Milou komt 18 april terug, en heeft het ook heel erg naar haar zin. Zitten nu in Vietnam.
Geniet ervan, dikke kus, Marian -
01 Maart 2013 - 13:20
Joris:
Ha Sofie,
Leuk dat je een blog gestart bent. Je hebt een druk programma zo te lezen. Ben erg benieuwd naar de fotos en erg jaloers dat je lekker naar het stand gaat.
Veel plezier nog daar!
Joris