Vlucht - Reisverslag uit Ohio, Verenigde Staten van Sofie Korbee - WaarBenJij.nu Vlucht - Reisverslag uit Ohio, Verenigde Staten van Sofie Korbee - WaarBenJij.nu

Vlucht

Door: Sofie

Blijf op de hoogte en volg Sofie

12 Augustus 2009 | Verenigde Staten, Ohio

Hello alle,

Zaterdag was de dag dat ik naar Ohio zou vliegen. Wat een ramp dag was het..
Kwart voor 9 moest ik met me koffers buiten staan.. Natuurlijk had ik me weer verslapen en werd om 8uur wakker. Dus ik snel douche, me koffers inpakken, naar beneden denderen en eten. Net op tijd voor de bus, in de bus kwam ik erachter dat ik me ring vergeten was. Dus zo'n man nog bellen, maar niets gevonden. Na de bus moesten we inchecken en ondertussen snel wat mascara opgedaan. Toen even lief gelachen, waardoor ik geen geld voor me koffers hoefde te betalen. Tegenwoordig moet je voor een binnenlandse vlucht geld betalen voor je koffers. Uiteindelijk zat ik bij de burger king (niet te eten:P )met 6 Duitsers. Erg gezellig, alleen maar Duits aanhoren. Toen bleek dat het vliegtuig vertraging had, geen probleem, ik dacht dat ik 2uur overstap tijd had. In het vliegtuig viel me op, dat bijna iedereen gewoon een koffer als handbagage had, erg onhandig omdat het in de rekken moest. De vliegreis was gewoon goed, even lekker dutje gedaan. Toen begon de achtbaan.. Was flinke turbelentie en ik kon alles maar net binnen houden.. Maar het is gelukt :P Uiteindelijk landen we op Detroit. En werd ik gelukkig geroepen door 1 Duitse jongen en die wees me de borden aan. Toen bleek dat over 15 min. me vliegtuig vertrok en ik was bij A1 en moest naar C4. Gelukkig wilde die jongen wel mee met mij, dus wij rennen en rennen en rennen.... Echt niet normaal, Kwamen we eindelijk bij C4 aan, zag ik nergens Toledo op de borden staan, dus ik vragen, bleek dat we naar C16 moesten, weer roltrappen op en af en rennen en rennen.. Eindelijk kwam ik dan bij C16 aan, maar hij was dicht, toch maar vragen en gelukkig mocht ik er in, die Duitse jongen bedankt en snel (weer rennen) door die buis voor het vliegtuig. Kwam ik er helemaal bezweet en hijgend aan. Heel leuk klein vliegtuigje. Kreeg gelijk gelukkig water en 3 Amerikanen vanalles vragen en me gerust stellen.. (kwam denk ik door me knal rode hoofd) Deze vlucht was de beste van allemaal. Zat naast het raam en je kon alles heel mooi zien. Echt zoveel mensen hebben trouwens een zwembad! Toen kwam ik aan in Toledo, waar een vrouw me hielp naar de uitgang. En daar zag ik me gast moeder en vader. Goede mensen, zag je gelijk. Dus wij wachten op de koffers, 3x raden, ze staan nog op Detroit.. Erg stom maarja, Heb de volgende dag al me koffers gekregen en we zijn gelijk uiteten gegaan. Heel leuk restaurant, echt Amerikaans, zodra het eten op is ga je weg. Het is hier super lekker weer. 40 graden en heb een zwembad dat is heerlijk! heb nu elke ochtend en avond van 6 tot 8uur voetbaltraining gehad. Heel zwaar is dat, vooral omdat ik nu echt stuk ga van de spierpijn. Verder heb ik me hele familie al gezien. Me 4 nichtjes en neefje zijn nu al dol op me, het zijn ook leuke kinderen! Me ouders zijn ook erg leuk en de honden ook. Alleen me host-zus van 21 zegt niet zoveel.. de andere van 23 wel meer. Maarja dat komt nog wel. Er is hier nu een Far, soort kermis met een parade is dat. Hele gebeurtenis hier :P
Daar ga ik dan ook zo weer naar toe.

De foto's kan ik niet op me site zetten, weet ook niet waarom niet. Probeer deze week het nog wel een keer.
Eet hier trouwens gewoon gezond, naja geen groenten, maar wel fruit en melk, sla etc.

Hoop op wat reacties, dat is altijd leuk :D

Groetjes
Sofie

• 12 Augustus 2009 - 21:11

Vita:

Leuk, leuk, leuk om dit allemaal te horen! Ben echt blij dat je het naar je zin hebt! Wat een gedoe he dat openbaar vervoer(A)!
    Ben ook wel erg jaloers hoor! 40 graden en wij zitten hier maar in de regen hopen op een beetje zonlicht:P! (In Spanje was het trouwens wel rond de 35 graden)
    Wordt wat als je school gaat beginnen, allemaal leuke Amerikaanse boys versieren? Neem je ook een leuke voor mij mee ! HAhaa.
    Ojaa over een aantal weken verwacht ik een mooi verhaal in het Engels, tenslotte zit je daar ook om je Engels een beetje bij te spijkeren he(H)!
    Je zult nu wel vast weer aan het trainen zijn. Sportief dat je word!! Met een strak figuurtje kom jij volgend jaar de beurs in lopen dat weet ik wel(A)!
    Nou lieverd IK MIS JOU! En we spreken elkaar heeeeeeeul snel weer!

Dikke kus je vriendin uit UTREG! (L)

• 12 Augustus 2009 - 21:16

Betty:

lieverd, wat een verhaal, maaar goed dat ik het niet allemaal wist. Knap dat je je er zo goed door heen slaat. pas je een beetje op jezelf? Fijn dat het allemaal op het eerste gezicht zo goed gaat.Veel plezier met alles. Liefs van je mam

• 12 Augustus 2009 - 21:34

Hans:

Terwijl wij relaxed aan het waddenhoppen waren en zes verschillende boten gebruikten doe jij een spoedcursus haasten en lijkt het nog leuk te vinden ook. Merkwaardig. Complimenten voor het gebruik van plan A: lief lachen. Blijkt zo te lezen ook in de USA reuze te werken. Misschien moet je voor geval van nood toch ook eens denken aan plan B; benieuwd wat dat is. Echt lachen vond ik je verhaal over de New Yorkse agent; hoe heb je je daar eigenlijk uit gered? O ja, we hebben vanavond met 2-2 gelijk gespeeld tegen de engelsen, niet slecht.
    Benieuw naar je nieuwe belevenissen.
    Liefs, hans

• 13 Augustus 2009 - 10:39

Hanna:

Sofietje!
    Haha wat een verhaal, knap van je dat het je gewoon allemaal lukt. Dat vliegen, engels praten, duitsers aanspreken. Goed bezig hihi! Fijn om te horen dat je ´familie´ leuk is, jammer van je zussen, maar dat komt nog wel. Zij moeten ook even wennen. Hoe is het met de honden? Al over je honden angst heen? Pfoee 40 graden, haha hier alleen maar regen. Af en toe een zonneschijn, maar binnen 2 minuten is die weer weg.. Leuk om de foto's gezien te hebben. Zo te zien heb je het leuk gehad in New York.

We moeten binnenkort echt even gaan skypen, ik heb het ook op me laptop, maar snap er niks van. Misschien een keer samen doen met je ouders en vita?

Laat maar weten als je wat heb afgesproken met hans en betty!

1000000 kusjes voor jou van je andere vriendin uit utrecht

• 13 Augustus 2009 - 12:00

Tante Bep En Monique:

hoi sofie,

even een berichtje van ons, we hebben je leuke verslag gelezen want we waren heel nieuwsgierig. spannend hoor zo helemaal alleen op het vliegveld. morgen komt oma ook hier dus die laten we het ook wel even lezen. tot horens
    dikke kus van ons
    tante bep en monique

• 13 Augustus 2009 - 12:36

Marlot:

hi lieve soof
    heel veel plezier in amerika en ik hoop dat je er veel leert en het heel leuk vind!
    dikke kus en tot volgend jaar (L)

• 13 Augustus 2009 - 18:26

Madelien:

lieve sofie,
    kreeg net je weblog binnen via je moeder. wat is het spannend allemaal en wat maak je veel mee! geniet er maar goed van want de tijd vliegt natuurlijk! wij gaan overmorgen nog een weekje weg en daarna kijk ik weer gauw hoe het met je gaat! Liefs van maarten en madelien

• 14 Augustus 2009 - 17:39

Oma De Jong:

lieve sofie,

ik ben bij tante bep en heb je reisverslag gelezen, wat een belevenis, ik vind je een kanjer. ben blij dat alles gelukt is. Oom cor gaat alles voor mij printen en stuurt het op naar mij, dus ik blijf van alles op de hoogte. nu lieve schat ik blijf met je mee leven.
    veel liefs en een dikke kus van oma uit ommen

• 15 Augustus 2009 - 17:49

Lida Meinema:

Dag Sofie,
    Leuk om over jouw Amerika Jaar te lezen! Goed hoor, om zoiets te doen! Volgens mij weet je je ook aardig te redden. Van dat direct weggaan uit een restaurant vonden wij ook wel vreemd. Zeker als je vaker in bijvoorbeeld Frankrijk bent geweest. Gelukkig he je nog even om te wennen voordat High School begint. Wij blijven je volgen hoor! Groet ook van Margot die straks aan haar eindexamenjaar begint.
    Groeten, Margot en Lida

• 16 Augustus 2009 - 18:35

Suus:

Ha Lieve Sofie,
    haha klinkt erg goed, volgens mij heb jij helemaal geen problemen met je Engels als je zo gehaast overal komt in de USA! goed hoor.
    heb je al skype aangemaakt? moet je me even je gebruikersnaam door geven vind het wel leuk om af en toe met je te bellen!
    Nou lieverd heel erg veel plezier met alles.
    wanneer begint je school?
    ben trouwens erg benieuwd naar je foto's, hoop dat het lukt om die op je site te krijgen.
    dikke kus.

• 16 Augustus 2009 - 21:56

Esther:

Ha Sofie!
    Kwam toevallig Hans tegen in de Appie en hoorde dat je al in Ohio zat. We missen je :)!
    Hebben je verslag gelezen. Zijn jaloers op zwembad en het weer. Wensen je alle goeds toe en blijven je site af en toe checken.
    groetjes van ons!
    Esther, GJ, Stijn, Fenne en Mare

• 16 Augustus 2009 - 22:10

Lisa:

Hee Sofie, het klinkt echt goed allemaal! Wel veel gedoe hoor die heenreis haha. Leuk dat je al veel famillieleden hebt ontmoet en dat het bevalt. Ook super chill dat je zo veel kan voetballen:DWel vroeg joh 6 uur, maarja daar wen je vast wel aan ofzo. Wel slecht van die groente hoor haha. Maar gelukkig fruit en veel voetbal. Gaat helemaal goedkomen denk ik!
    Xxx

• 19 Augustus 2009 - 15:45

Esther:

heej sofie!

Wat leuk om te horen dat de familie bevalt waar je zit;) maar wel n gedoe zeg, die vlucht.. naja, gelukkig wel gewoon goed aangekomen uiteindelijk en ook in goede handen zo te horen! die zus van 21, tja, die doet hopelijk na n tijdje haar mond wel open;) maar wel super chill trouwens! 40 graden & zwembad! en dan ook nog s 2x per dag trainen + gezond eten.. pff, je kom gewoon terug als een bodybulder:P maar vind het echt leuk om je berichtjes te lezen, kan alleen niet altijd, geen internet in adam, maar probeer je zoveel mogelijk te volgen haha;) heel veel plezier nog daar en gwoon lekker veel gebruik maken van t zwembad!;)

Xx esther

p.s. je krijgt ook de groeten van justin, kees en julie!

• 20 Augustus 2009 - 08:11

Joris:

Hejo ga eens groenten eten. Daar word je sterk van!

haha nee hoor
    Goed te horen dat je het zo leuk hebt! Ik ben ondertussen terug uit Griekenland. Was heel erg gezellig met de jongens. Nu in Delft waar de openingsweek voor de aankomende studenten druk aan de gang is. Verder is het hier ook heel erg warm. Maar 40 graden? Poeh dan kan je smiddags echt niets doen. En moet je wel om 6 uur opstaan. Lukt dat trouwens een beetje of moet je host je uit je bed trekken?

Wanneer begint je school? heb je het gebouw al gezien?

nou nog heel veel plezier daar. Ik zal volgende week ff skype aanmaken zodat we kunnen skypen!

Kus van je broer!

• 20 Augustus 2009 - 13:39

Marjolein:

Ha Sofie,
    Leuk om al je verslagen te lezen. Geniet van je tijd in Amerika en zorg ervoor dat je je knie niet overbelast.
    Groetjes van Marjolein van de fysiotherapie.

• 24 Augustus 2009 - 11:17

Amber:

lieve sofie,

haha wat een verhaal. heerlijk om te lezen dat t goed met je gaat en dat je familie leuk is zeg! wat vonden ze eigenlijk van je cadeautjes? laat misschien wel een beetje laat nog wat van je horen maar ben lekker in Praag geweest.

wanneer begint je school of zit je al in de boeken? de school is niet zo heel groot hé?! dat is wel lekker ..

ik droomde twee dagen geleden trouwens dat je heimwee had en dat je voor me neus stond, hihi! ik hoop voor je dat je daar niet teveel last van hebt, maar dat zal ook wel meevallen.

hoe gaat het met je engels nu al ? ik denk dat je nu al ver boven mijn niveau zit hihi! echt zooo fyn dat je daaar straks zo goed in bent:D

ik hooop snel op een nieuw verhaaltje!

DIKKEKUS

• 24 Augustus 2009 - 11:19

Amber:

en ik mis je al, echt waar :(

• 24 Augustus 2009 - 15:28

Tante Bep:

De slag van mijn verjaardag weer te boven en dacht: even kijken of Sofie al iets over haar verdere belevenissen heeft te vertellen. Maar je zult wel druk zijn, want ALLES is nieuw... .!Maar i9k wil toch nog wel even kwijt dat ik je geweldig dapper vind om dit te ondernemen! Lieve groetren vsan tante Bep.